Tuesday, November 28, 2006

Den allra sista vitsen

Eftersom jag inte haft tillgång till internet i helgen, blev det tyvärr inga helgvitsar. För att hålla horderna av fans tillbaka, kommer här en avslutande supervits, som innehåller så många poänger och erbjuder så många tillfällen till uppsluppna skratt, att den måste betraktas som den absoluta vitsen:

Djupt inne i de småländska skogarna bodde en man, som i sin ägo hade en gris. Nu är det så med stora skogar, att de ibland kan sluta sig om en människa och fylla henne med en ensamhet som är alltför svår att uthärda. Just så gjorde gjorde skogen med den här mannen. Detta fick som följd, att mannen började göra saker med den där grisen, som en man egentligen inte borde göra med en en gris.
En dag kom en av mannens grannar vandrande i skogen. Han hade en flaska whisky med sig och han tänkte att han skulle hälsa på mannen, för att se hur det var med honom. När han kom fram till huset hörde han den sortens ljud där inifrån, som man egentligen inte borde höra från ett hus. Först ville han vända om, men sedan tog han mod till sig och knackade på dörren. När ingen öppnade blev grannen orolig och tänkte att mannen kanske var i fara, så han sparkade upp dörren och rusade in. När han där inne fick se mannen, naken, i full färd med att skinka på grisen bakifrån, utbrast han:
- Vad ända in i Hålingen håller du på med karl, är du helt från dina sinnen?!
Varpå mannen utbrast:
- Det är inte alls vad det liknar! Det är ett missförstånd, en synvilla!
Varpå grisen utbrast:
- Men om det är fel, varför känns det så rätt?
Men mannen rände kniven i grisen och skar halsen av den, så att den inte kunde säga mer. Sedan flådde han grisen och iklädde sig skinnet. Därefter styckade han grisen och tillagde köttet, som han smaksatte med med salt och örter.
Och mannen och grannen hade sig en fläskastupa som varade i dagarna tre. Men mannen tyckte, fast det vågade han inte säga, att kotletterna smakade såsom aska i hans mun.

2 comments:

Kolbeinn said...

Stop what you´re doing! I like it!

Anonymous said...

Jag tycker inte att vitsarna är särskilt roliga. Det finns en slagsida här, åt djuren till. I Danmark har man preicis just nu bestämt sig för att tidelag är en acceptabel och legal variant, inte åtalbar. Däremot ligger muslimerna i det landet lite pinkigt till, sämre än getter och grisar faktiskt. Den där med cancern är bäst.