Monday, October 01, 2007

Allt är förbi

Hejhej, jag vill bara tipsa om Calles och min strippserie "Mellan två jobb" i Stockholms fria tidning. Jag skulle i alla fall velat, men nu är det försent. Den har redan varit. Jag har inte fått någon information utropstecken. Och du kommer troligtvis aldrig någonsin få möjlighet att läsa den, vilket är obeskrivligt sorgligt, för jävlarimig, det var minsann punchlinehumor på högsta nivå.

I en stripp till exempel, är huvudpersonen på arbetsintervju till ett jobb han gärna vill ha. Det är inte utan att han är lite nervös, vem skulle inte vara det? Och nu råkar det vara så att chefen som intevjuar honom har en väligt stor näsa, som är svår att ta blicken ifrån och vår hjälte, som har ovanan att klanta till det rejält i pressade situationer, sitter hela tiden och tänker på att han inte får låtsas om näsan. Men när det verkar vara i stort sett klart att han kommer att få jobbet, råkar han naturligtvis försäga sig! Och det på det mest klantiga tänkbara sätt! Den klantskallen!

I en annan stripp sitter han och läser en jobbannons i tidningen. Företaget som ska antälla har oerhört höga krav. Man måste till exempel ha goda kunskaper i flera olika språk, bland annat kinesiska. Dessutom måste man vara otroligt välutbildad och samtidigt så ung att det verkar helt omöjligt ha hunnit tillskaffa sig en sådan utbildning. Men på sista rutan får man veta att själva arbetet är löjeväckande simpelt, så att vem som helst skulle klara av det! Idiotiskt att ställa så höga krav då, kan man tycka!

Och du tyckte att det här var roligt kan jag garantera att det fanns flera andra strippar som du säkert skulle tycka var lika roliga, kanske till och med ännu lite roligare. Jaja, men det är skit samma nu, för de har redan varit.

No comments: