Saturday, March 14, 2009

Ur djupen ropar jag tjoflöjt


På fredag anländer så åbäket äntligen från Estland eller dylikt. Först fraktas det i enighet med stadgarna till Stockholm där det ska välsignas av Kronprinsessan Viktoria och Daniel. De har lovat att gnida sig liderligt mot varje enskilt exemplar. Därefter förs åbäket vidare till Malmö i pampig procession. Det måste så klart firas med guld, rökelse och alkoholhaltiga drycker.

På besök ligger på Nobelvägen 73 (nära penistornet). Varenda jävel är hjärtligt välkommen. (Nu tänker du kanske "jaja han menar säkert varenda jävel utom mig". Nej, så är det inte alls, jag blir jätteglad om du också kommer!)Från bokens baksida:

Innanför Visbys mörka ringmur beslutar sig en ung man för att sluta ta sina ångestdämpande läkemedel. I avsaknad av läkarhjälp från samhället skapar han en terapeut i lera att tala med. Men lerfiguren tar över.
I en familj skiljs tvillingbröderna Josef och Benjamin åt när Josef blir dålig och måste tas in på sjukhus. När han kommer tillbaka har han förändrats och ingenting blir sig någonsin likt.
Johanna och Lasse gillar självständigheten i att vara egenföretagare men har de blivit så självständiga att de låst in sig i sin egen privata mardröm?

Benjamin Stengård för i sin debut Ur djupen ropar jag till dig den svenska seriekonsten in i skräckens värld. Han lyfter på vardagens skynke och låta oss blicka in i det som gömmer sig i folkhemsvardagens allra mörkaste skrymslen och vrår.

3 comments:

Love said...

Jag kommer, såklart. Stort grattis till att boken äntligen är klar.

carlhedsved@hotmail.com said...

Esplendido!Fantastico!Den ska inhandlas,den ska jag ha! tyvärr kommer jag inte på releasen. Ska du inte slå på stor-trumman och ha en här med i huvudstaden?

Jonna Bjornstjerna said...

Skicka ett ex till London för fan! /Jonna, ett fan